středa 11. listopadu 2015

Krabice na razítka

Ahój!

pod novým názvem a novou adresou jsem tu s dalším článkem:-) Tentokrát, poprvé, s tutoriálem a současně tipem na skladování průhledných razítek. Skladuji je jako v kartotéce a pokud vás zajímá postup výroby takovéto krabice a jak jí používám, čtěte dále:


Jeden z nejrozšířenějších systémů na ukládání razítek jsou různé šanony či obaly od CD apod., ale to není moc pro mě. Mám pocit, že ten nejpraktičtější systém je často ten nejjednodušší a proto tak nějak přirozeně, jak jsem postupně kupovala razítka, vybalila je (v originál obalech jsem je neskladovala snad nikdy), jsem je dávala za sebou do krabice jako v kartotéce. Postupem času jsem k nim nařezala na A5 bílé čtvrtky jako předěly mezi ně a zároveň tak i vyřešila problém menších sad: několik jsem jich prostě nalepila na onu čtvrtku.
Pak to estétovi ve mě začalo připadat málo pěkné, tak jsem se rozhodla si udělat svoji vlastní krabici:-) Použila jsem k tomu tlustší lepenku, tavící pistoli a papírovou lepící pásku. Na rozdělovače bílé čtvrtky, washi pásky, dymo štítkovač a raznici "cedulek" (+ něco na zdobení zvenčí):

Krabice má půdorys +/- čtverce, přičemž jako rozměr jsem počítala, aby se do do ní vešel A5 formát. Jednotlivé kusy lepenky jsem si nařezala řezákem a kovovým pravítkem a jednoduše slepila tavnou pistolí. Jelikož jsem krabici chtěla s víkem, tak spodnímu dílu jsem ještě udělala rantlík, aby víko drželo:
 Ten se mi ale zdál tenký, tak jsem ho pak ještě ztluštila:
 Stejným způsobem jsem pak udělala i víko, které rozměrově odpovídá "rantlíku" spodního dílu. Všechny hrany a spoje jsem oblepila papírovou lepící láskou:
 Na rozdělovníky pro jednotlivé kategorie jsem si raznicí udělala štítky:
 Dymo štítkovačem jsem na ně udělala popisy a přidělala k A5 čtvrtkám:
Vzápětí mi ale došlo, že rozdělovače málo vykukují, že by měly být vyšší než A5, tak jsem ke spodku přilepila ještě asi 1 cm proužek čtvrtky. Pro ještě větší zvýraznění jsem ještě nahoře přidala neonovou washi pásku. Vznikly tak rozdělovače, které vidíte na následující fotce. Jednotlivé archy razítek už jsou oddělené jen obyčejnými A5 čtvrtkami a menších sad nebo jednotlivých razítek je nalepeno vždy několik pospolu na čtvrtce.

Na závěr jsem krabici polepila zčásti recyklovaným a bílým papírem a trochu si pohrála se zdobením:-)
("tampon" je francouzsky razítko:-) ...je to z jednoho obalu vystřižené)

A teď třešnička na dortu: Tuto krabici i s fotopostupem jsem udělala a nafotila už v roce 2012!! (Ano, už tehdá jsem měla cukání začít s blogem.) A nedávala bych ji sem, pokud by se mi tento systém neosvědčil:-) Rozhodně nehodlám měnit ba, světe div se, jsem zatím ani nerozšiřovala! Razítka kupuju sice ráda, ale s rozmyslem, a ty, které jsem skoro nepoužívala jsem dala pryč (nebylo jich zas tolik). Pak jsem trochu změnila kategorie (a nejpoužívanější kategorii Others mám vepředu). V praxi tak mám nejpoužívanější razítka stále vepředu a když chci jiné, tak zalistuju v "kartotéce". Obvykle si tak když se chystám na novou stránku vytahám všechny, co by se mi mohly hodit a když je potřebuju vrátit, tak nemusím hledat na které místo přesně patřily a ani zastrkávat do kapes. Pokud se chci prohrabovat víc, tak si dám krabici na stůl, zabírá míň místa než rozevřeny šanon, jinak ji mám taky poměrně blízko po ruce. Za mě velká spokojenost:-)

Chystám si taky vyrobit skladování na vyřezávací šablonky do Bigshotu, ale ještě to musí malinko uzrát. 

A co vaše skladování razítek? 

Janča

7 komentářů:

  1. Jojo, já mám ty šanony a krabičky od CD, ale protože nejsem "scrapsysel" :-)) a mám razítek tak akorát, stačím se orientovat a zatím mi to tak vyhovuje. To nic nemění na tom, že Tvůj systém se mi moc líbí a kdybych chtěla něco měnit, uvažovala bych o této Tvojí variantě.

    OdpovědětVymazat
  2. Výborný tip na uskladnění razítek. Myslím, že hodně tvořilek zajásá jak si snadno mohou uspořádat své zásoby. Krabička je naprosto dokonalá, skvělá práce! ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Super systém, taky by mi vyhovoval víc, než ten šanon. Nicméně já razítka moc v oblibě nemám, takže jich mám naprosté minimum a vejdu se asi do pěti krabiček od CD, takže nemusím řešit, jak uskladnit, natož jak rychle razítko najít :-)
    Každopádně ta krabička je skvělá sama o sobě, určitě by se dala využít i na skladování jiných věcí... ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky, holky! Krabičky od CD se mi osvědčily pro Ketina cling razítka, jinak jedu jen v kartotékovém systému:-)
    Hani, obdivuju, že dokážeš nesyslit!

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, no je super nápad a asi ti závidím tu raznici štítků. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, mas to paradni ... ja skladuji v Samle z Ikea podobnym zpusobem a ted jsem to musela cele prekopat, uz se tam take nedalo dychat :))

    OdpovědětVymazat