sobota 5. května 2018

Mezinárodní den scrapbookingu: Papero amo BLOG HOP

 
Mezinárodní den scrapbookingu si v Papero amo umíme náležitě užít a připravujeme se na něj dlouho předem. Pokud jste se dostali sem (jelikož jinak blog už rok nekrmím...), tak je to díky blog hopu, který už také dobře znáte.
DT CHALLENGE
Nějaká taškařice na podobný den nesmí chybět a my pokaždé s napětím a obavami vyčkáváme, co si na nás šéfky vymyslely.
Co to bylo letos už jste se už jistě dozvěděli na blogu PA a taky víte, že jsme jim to pěkně osolily :-D Pro nás tedy bylo zadáním připravit si balíček na 1 layout, vyfotit jej a poté nám bylo oznámeno, že si je budeme měnit, tedy swapovat. Dostali jsme každá tichou poštou info o adresátce a pak už každá s napětím vyčkávala co si vyzvedne. Když si vzpomenu jak "na míru" nám byly vybírány barvy na poslední podobné výzvě, tedy na duhové challenge ku příležitosti narozenin PA (dostala jsem fuchsiově růžovou), bylo mi naprosto jasné, že podobně strategické a zákeřné budou naše milované šéfové i tentokrát. Soukromý tip jsem měla: jednorožec nebo Alči růžovo-tyrkysové kombo. Trefa! :-D 
Takže panika a posouvání osobních hranic zaručeno. Alči balíček, který mi přišel jsem vyfotila, ale v nějakém zatmění mysli jsem fotku z foťáku smazala (to se mi moc nestává...) Přikládám origoš tedy Alči fotku:
Tady ještě holka nevěděla, že jej bude posílat do světa, takže pochopitelně vyřezávací šablonky ani pisátka jsem nedostala. Alča s tím jistě měla konkrétní záměry a úplně tu čupr stránku s krasopisným nadpisem vidím. Ale já růčo fůčo neumím a abeceda v balíčku nebyla. Aj. A papír vcelku tam byl jen jeden. Aj. A to ten růžový! Aj. Sympatického kolečkotého tyrkysáka ani ne půlka a bílé papíry taky jen dvě půlky. Aj. Jednobarevné tyrkysové a růžové jsem se bála neb vypadaly na čtvrtky z papírnictví tedy ne acid-free a archival, tak jsem je raději nechtěla použít. Uf. A čím budu zdobit? Pomóc! Na vtipné průhledné samolepky jsem neměla fotku, ze zlaté mám respekt (ale občas se s ní poperu), enamelek jsem dostala jen 4 kousky od každé barvy. Nenapadaly mě ani fotky k výsekovým nápisům. Sakra, sakra! Pomoc, Alčo, jak jsi to měla vymyšlené?! :-D 
A pak přišel anděl spásný. Janička S. Poslala mi fotku motorkářky Tilči s nejvíc růžovýma brýlema a botičkama, vnukla mi nadpis a najednou se vše odblokovalo. Mám dobojováno a myslím, že to dopadlo lépe než jsem čekala.
Papírové kytičky jsem také odkoukala od Janči tu. Kolo jsem si vystřihla ručně z jedné čtvrtky podle výseku, který doma mám. Tu a tam jsem použila i efektní vzorované vellum ze kterého jsem měla respekt. Brýle a palec nahoru jsou vytřižené z jedné zadní strany papíru.
MŮJ NEOBLÍBENĚJŠÍ PRODUKT PA
Zatím je nemám tolik použivané neb jsem některé pořizovala relativně nedávno, ale mám takový pocit, že si začínám silně zamilovávat české mini abecedy. Je tomu cca rok, co jsem se napřed zamilovala do té černé s fontem psacího stroje od Tima Holtze, a postupně objevuju ty české z dílny PA. Jejich nabídka se rozšiřuje a nad každou novou barvičkou vždy zaplesám. Naposledy např. nad žlutou z dubnového Extra kitu, která se jistě brzy objeví i samostatně. 

MÁME TO RÁDI, ALE STYDÍME SE ZA TO... aneb moje 3 guilty pleasures 
(jedna hudební, jedna gastronomická a jedna tvořící)

Tak tohle bude těžký oříšek.
  • hudební: Uff. Já si pořádně hudbu nepustila ani nepamatuju, takže budu vařit z vody a asi bych nedokázala vypíchnout jednu top skupinu. Takže tak nějak bez ladu a skladu co mě napřeskáčku napadá vypíchnu: Parov Stelar, Prodigy,  N.O.H.A., Peuple de l´herbe, Chinese man, Asian Dub foundation, Rammstein, Offspring, Nina Simone, Janis Joplin, Zaz, Freestylers, Nouvelle Vague, Bloodhound gang, Goldfish, Kusturica, Chemical brothers, Paul Kalkbrenner, Cranberries. A asi milion jednotlivých písniček, kde zbytek tvorby autora už tolik neznám :-D 
https://www.youtube.com/watch?v=xi20Si3jRIo
https://www.youtube.com/watch?v=kqjeNSNuNPM 
  • gastronomická: Tady jsem měla jasno hned: smradlavé sýry! Miluju i ty největší smrťáky. Mimo kravských i ovčí a kozí. Tvarůžky taky. Mňam :-)
  • tvořící:svoje tvořící úchylky - dá-li se to tak nazvat - na sebe práskám průběžně na PA blogu, takže to nebude asi nic nového pod sluncem. Ve zkratce: nikdy nezačínám na stránce nic lepit dokud nemám vše nanečisto vyskládané do poslední ozdůbky (nebo aspoň z 90%), pac cvaknu na telefon a podle fotky teprv lepím. S tím se pojí také to, že veškeré samolepky, které použiju nebo si myslím že je použiju napřed nalepím na voskovaný papír a obstřihnu abych jimi mohla posouvat po stránce (někdy rovnou podlepím bílou čtvrtkou). Odtud moje preference výseků nad samolepkami. No a v neposlední řadě s kity pracuji tak, že si takto vyskládám napřed všechny stránky (typicky 2) než začnu lepit. Asi abych měla rovnoměrně ozdoby a nechyběla mi nějaká, která mi nakonec pasuje více ke druhé stránce.

SOUTĚŽ
Vytvoř komentář k tomuto příspěvku - odpověz na otázku:

Jak by vypadala razítkovací sada podle tvých představ (můžeš napsat motivy i slova)?
 
Ze všech komentářů, které budou obsahovat odpověď na otázku, v pondělí vylosujeme výherce POUKÁZKY 300 Kč NA NÁKUP NA WWW.PAPEROAMO.CZ (celkem hrajeme o 3000 Kč na všech zastávkách!)

A teď už honem za Jančou B.:
http://colours-of-bennett.blogspot.cz/

Pá! 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE
VÍTĚZEM SE STÁVÁ č. 6 (PERSIVAL). Gratulujeme ♥ 
O výhru se prosím přihlas na email atelier@paperoamo.cz
Děkujeme všem za skvělé komentáře a těšíme se na další rok!
  

46 komentářů:

  1. Moje razítkovací sada by byla takový mišmaš různých nápisů, obrázků a mott (nebo jak se to sakra skloňuje :D) abych ti mohla pořádně využít...potřebovala bych tam razítka se sportovní tématikou (běh, tenis, brusle, ujeté vzdálenosti atd) a zároveň klučičí dětskou (školka, nemocný, nápisy jako Oblíbená činnost, hračka, nebo tak) a zároveň obecné diářové nápisy jako úkol, termín,... a v češtině :D Petra Pivoňková

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa teda do súťaže nezapojím, lebo pečiatky nepoužívam, aj keď ich nemám najmenej :D Len chcem povedať, že farby v swape boli dokonalé a výsledná stránka je úplne cool! Je na nej všetko čo zo scrap sveta milujem a ten vellum mám doma v obale "nepoužiť, lebo je krásny a netuším ako ho použiť" :) Pastelky, enamelky, hviezdičky, biela, prosto waaaaaa stránka!

    OdpovědětVymazat
  3. Jani máš to krásné, kytičky si ukládám a musím někdy použít :-)
    Jako učitelka 1.stupně ZŠ, už druhým rokem na mateřské dovolené, mám hodně výtvarných pomůcek uložených v jedné z dvaceti krabic ve sklepě-mimo jiné je tam NĚKDE i tuš, kterou jsem líná najít ... ehmm :-) takže za mě by to bylo-fleky, cákance, stříkance :-D a třeba shluky hvězdiček, koleček atd. ;-)
    Peťa Procházková

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju razítka, můj sen je sada, kde by byly všechny nápisy, co kdy můžu potřebovat, což je tak trochu nereálné. A protože nemám moc ráda svůj rukopis a většina nápisů mě napadá samozřejmě v češtině, spousta háčků a čárek, tak bych nejvíc ocenila českou psací napojovací abecedu, jóóó! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Byly by tam souhvězdí, měsíc, hvezdičky a komety :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak mně by se teda líbila nějaká květinová sada nebo sada se zvířátky, ke kterým se lidé přirovnávají - spí jako dudek, špinavý jako prasátko, mlsný jako kočka a podobně.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná stránka Jani.
    A razítkovací sada? Taková nějaká co by se sama obměňovala, že by jeden týden obsahovala jednorožce a za týden se sama přeměnila a byly v ní třeba krásné české nápisy :-D (to bych pak super ušetřila a každé přáníčko a projekt by byl jiný :-D) Verča Sembolová

    OdpovědětVymazat
  8. Mě by se líbily vyloženě klucici razítka a i texty ☺️

    OdpovědětVymazat
  9. Me by se líbily razítka sourozenecke. A pak ty množné čísla...jako lásky, milacci a tak. A stránka se Ti moc povedla!

    OdpovědětVymazat
  10. krásne projekty :)
    pečiatky zbožňujem, hlavne rôzne rastlinky a lístky a milion rôznych drobných nápisov v rôznych fontoch

    OdpovědětVymazat
  11. Jani, příspěvky v tvém blogu mi chybí. Ráda si tvé vymazlené stránky prohlížím. Ikdyž dělám jiný formát, barevně i stylově mi velmi sedí.

    Razítková sada: ocenila bych více přírodních motivů, větvičky, siluety celých stromů, listí, květiny, české rostliny, traviny, ptáky apod. Ale POZOR: vše reálně vypadající, takové ty infantilní na vybarvování moc nemusím.
    Lenka Knapová

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná, jemná stránka :) Mě by se líbila razítka pro povolání (např. injekční stříkačka, náplast - sestřička, počítač, kufřík, šicí nástroje - švadlena...a tak podobně)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná stránka, já mám tyhle barvy moc ráda a tu růžovou taky dost používám :) A razítkovací sada? Nějaká rodinná by se mi líbila. Táta, máma, děláme skopičiny, máme se rádi. A pak nějaká ta obrázková infantilní. Já miluju zvířátkové, takže co udělat jezevce v plavkách a lišku s koktejlem? :-D

    OdpovědětVymazat
  14. ako prve ma napadlo postup rastu stromu alebo rastliny kvet list plod strom, ako druhe ma napadlo vývin človeka po X rokov (napr 0,5,10,15,20,)dieta az dospely, senior :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Mám razítka a takmer ich nepoužívam. Takže za mňa niečo, čo by som vedela využiť opakovane v PL a nemusela sa trápiť s mojím škrabopisom a absenciou vhodnej abecedy. Napr. týždeň, dnes, víkend, výlet, cesta, zábava, oddych, pohoda, super, top, obrázok smajlíka, prázdny kruh (fakt sa blbo kreslí aj vystrihuje) do ktorého by sa dali narazítkovať ďalšie obrázky ako vločka, strdiečko alebo kratší nápis, päťuholník, poštová pečiatka, známka (tá so zúbkovanými okrajmi), šípky, vlajočky, malé visačky, štítky ...
    Andrea Trokanová

    OdpovědětVymazat
  16. Tak na takovouto ostře růžovou bych nenašla odvahu ;-) Razítka mám moc ráda. Vždycky se hodí nějaká nová abeceda, takže novinka PA se mi moc líbí. Moc bych si přála rotační razítko - datumovku s českými názvy měsíců v nějakém pěkném fontu a třeba i s nějakými frázemi.

    OdpovědětVymazat
  17. Stejně to máš zasae krásný! <3
    Razítka bych volila kytičky, lístky, prostě příroodní a věnečky apod.

    OdpovědětVymazat
  18. Líbila by se mi razítkovací sada na téma město. Různé domy, obchody, kavárny, nápisy spojené s kulturou, trošku přírody...

    OdpovědětVymazat
  19. Jani, asi ses se stránkou potrápila, ale je vydařená🤗a fakt jsi vystřihovala to kolo? nůžkami na nehty? 😷 razítka používám často a jelikož hodně cestujeme autem či na kole či padellbordy po řece tak by se hodila jednoduchá slůvka sluníčko, start, směr, cíl, kudy, jih, sever, západ, stmívá se, je ráno, hrad, zámek...🤔

    OdpovědětVymazat
  20. Jani úžasné počteníčko s příště posílám fotku Jaaa :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Moc pěkná stránka, poprala jsem s tím super a ručně vystřižené kolo je super, jsi šikulína. A razítka ? Mě by se líbilo sluníčko usmívající se, koulející očima, zamračené, s kapkou slzy ... třeba ...

    OdpovědětVymazat
  22. Och,taa sa teda podarila so vsetkymi krasnymi detailami...peciatky prirodne alebo cestovatelske....Lenka Pravdova

    OdpovědětVymazat
  23. Pekne jsi se s tim Jani popasovala!
    Motivy - aktualne lama a chameleoni :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Milujem všeobecne použiteľné tvary, trojuholníky kruhy šípky hexagon kvapky :)

    OdpovědětVymazat
  25. Já se na tu stránku tak těším!!!! :) Úžasná je.
    Sýry miluji taky, Janinko, všechny! ;) A pomalý scarp je můj způsob života! ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Stránka je krásná, ukládám a inspiruji se ;-)
    Líbily by se mi razítka s názvy měsíců psané krasopísmem.
    Anet

    OdpovědětVymazat
  27. Krásná stránka, Jani!
    Ad razítka - přírodní motivy bych asi uživila nejvíc. Nějaké to razítkovací "roští" :)

    OdpovědětVymazat
  28. Opravdu super. Za mě bych brala mix sport a počasí.

    OdpovědětVymazat
  29. Parádní stránky!
    Já razítka zbožňuju, nejvíc by se mi asi líbila nějaká vymazelná klučičí sada, nejlíp něco jako téma táta a syn:)

    OdpovědětVymazat
  30. Krásná stránka, super čtení. Sada razítek by se mi líbila znamení zvěrokruhu.

    OdpovědětVymazat
  31. Parádní! Já bych nejvíc ocenila razítkovací sadu, která by souvisela s tématikou máma-táta-syn

    OdpovědětVymazat
  32. Úžasná stránka, Jani!! Ovšem jako tvoje každá ❤️❤️❤️

    Co se razítkivací sady týče, tak bych asi ocenila nějaké kaligrafické nápisy, nebo klučičí sadu, nebo takové fráze použitelné pro běžný týdenní život (např. volné odpoledne, mňamka k večeři, skotačíme venku, domácí pohodička, u babičky apod.).

    OdpovědětVymazat
  33. Ja bych brala razítka v duchu nynějšího life kitu, mapka ČR, směrovky, neco turistického.

    OdpovědětVymazat
  34. Teda hotova kouzelnice stranek, skvely vytvor za tak tezkych podminek.
    Ha, razitkovaci sada, tu co bych potrebovala by asi moc neslo vysmyslet...ale vzdycky si preju vytvorit takovy ten krasny vodovkovy smouhovaci podklad, ale vzdycky se mi to nepodari, takze sadu smouh k potisteni podkladu. A textove klidne vice napisu s krasopisnym psanim.
    Mirka Berešiková

    OdpovědětVymazat
  35. stránka je parádní. CO se týká razítek, potřebuji vždycky všechny, co vidím, ale málokdy je použiji :) Takže radši nebudu vymýšlet nové :)

    OdpovědětVymazat
  36. Stránka,super,jako vždy.Mně by se taky líbila nějaká rodinná sada či sourozenecká.

    OdpovědětVymazat
  37. Sleduji Project life process videa od Amy Gratchen(doufám, že píšu správně). A ona často používá frazova razítka s minimalistické fontem. Něco jako frazove samolepky PA. Tak něco takového by se mi líbilo.

    OdpovědětVymazat
  38. Jeee, skvělá otázka, už dlouho toužím po cestovatelské sadě, která by sloužila jako doplnění tě stávající, bylo by tam kolo a počasí a hlavně obrys české republiky a geotagy.

    OdpovědětVymazat
  39. Mám ráda skládání jednoduchých slov a česká slova na téma turistika, cestování a výletování v malém formátu by byla pro naše deníky naprosto parádní

    OdpovědětVymazat
  40. Jani krásně ses s tím popasovala...a razítka? každodenních frází není nikdy dost :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Moc pekna stranka, ty barvicky jsou krasne:) jinak me by se libila sada kde by bylo My, Ty, Bracha, Segra, mama, tata, kamaradi, nas,tvuj,zivot, apod. Takove ty klasicke slova rodina ci kamaradi...

    OdpovědětVymazat
  42. krásný :) Jak vy to holky děláte :) Na razítkách bych přivítala univerzální větvičky, flíčky a líbila by se mi obrys "dopravní značky obec", jakože ty značky co jsou na začátku a na konci obce s jejím názvem :D Jestli je to pochopitelný ;)

    OdpovědětVymazat
  43. Moc hezká stránka. Razítek mám hodně a využívám je málo. Z toho co už tu zaznělo bych uvítala sourozeneckou, přírodní nebo třeba sportovní sadu. No a ta cestovatelská by byla taky fajn a nejen ČR, ale i mezinárodní by se šikla :-) Marta Chladová

    OdpovědětVymazat
  44. Ten výsledek stránky je dost úžasný!
    Líbila by se mi razítka české abecedy v kombinaci velká tiskací písmena, malá tiskací, velká psací a malá psací. Tak aby ladily.
    Nebo tiskátko krásne ztvárněné ve znění: POŠLI DOBRO DÁL, což je něco jako moje životní motto...

    OdpovědětVymazat
  45. Mně by se moc líbila rodinná, sourozenecká tématika nebo cestování.

    OdpovědětVymazat
  46. VÍTĚZEM SE STÁVÁ č. 6 (PERSIVAL). Gratulujeme ♥ O výhru se prosím přihlas na email atelier@paperoamo.cz
    Děkujeme všem za skvělé komentáře a těšíme se na další rok!

    OdpovědětVymazat