středa 26. října 2016

Kojím tedy pletu

Snažila jsem se toho dost stihnout před porodem, protože jsem netušila jak budeme s Mikešem fungovat a co s ním půjde/nepůjde.
No, tak už trochu vím.
Jsou to paradoxy. 
Na jednu stranu sama bez něj neudělám prakticky nic. Ani na jídlo se často nenajde čas. Na druhou stranu, zcela nečekaně, jsem se vrhla opět do pletení a to docela ve velkém! 
Jak? 
Přece při kojení:-) 
Kojením se stráví poměrně dost času, který mi bylo líto jen tak prosedět čučením do zdi. Tak si Mikeška vypodložím peřinou, kterou mám u křesla po ruce a mám tak volné ruce. Takže zvládám buď brouzdat po netu na tabletu či telefonu neboooo... pletu:-)
Mikeška nachystám ke stolování, čapnu pletení a jedu:-)
...třeba tady zrovna deku pro něj.
 Základem úspěchu je pohodlí a vše při ruce:-) Pěkně se vypolštářovat kolem dokola v pohodlném křesílku, nožky na gymnastický míč...
 
Nezbytnosti po ruce 1: Plína, kotel melty nebo čaje, telefon, pletení, návod.
Na druhé straně: ze šuplíku koukají klubíčka a rozpletený svetřík pro mě, nahoře rozpracovaná deka pro Mikeše. Kolem se válí ještě vyšívání po kterém taky občas sáhnu..
Před porodem jsem stihla uplést ještě troje věci, ty vám ukážu příště. Moje "kojící" bilance je zatím hotová jedna čepice pro muže (už se také dožadoval něčeho pleteného; taky nefotím na příště), rozpletený svetřík pro mě (asi 1/6), rozpletená deka pro Mikeše (asi 1/3). K tomu budu začínat svetr pro muže na který jsem si koupila opravdu fajnovou přízi Malabrigo Arroyo od Vlněných sester (když už nejsem ten úplný začátečník, že jo). Tenká příze, nutnost dlouhých rukávů ...no bude to projekt určitě na dlouho, ale tak přeci Mikeš bude hladový pořád, no ne?
Tak tohle bychom měli. Teď ještě jak naroubovat scrapování na mateřské povinnosti. Tam je to zatím horší, ale už také začínám vidět možnosti...
Co takhle? Coo, Mikeškuuu? Že by si máma občas zase zascrapovala?
A to je ode mě dnes vše, děkuju moc že se vracíte! Běžím kojit....:-)










5 komentářů:

  1. Jani, ty jsi prostě neskutečnááá :-))) Deka vypadá luxusně, krásné barvy i vzor! Že bych si pořídila třetího prcka a pustila se do pletení taky? ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super, Jani! Krásné barvičky a ta deka je nádherná!

    OdpovědětVymazat
  3. nadherne fotky .... jsi nejlepsi!

    OdpovědětVymazat
  4. Díky, dámy! Určitě pak deku ještě ukážu hotovou:-) je úplně jednoduchoičká a přibývá hodně rychle

    OdpovědětVymazat
  5. Obdivovala jsem tě jako člověka a scrapařku; a pro pletařku a matku nemám slov a jen zírám :-) Paráda!

    OdpovědětVymazat