sobota 19. prosince 2015

Holandsko 3 - první stránky

Krásnou sobotu všem!
Dnes pro vás mám (opět zcela nevánočně) ukázku několika hotových stránek mého alba z Holandska. Musím říct, že tomu předcházelo velký tápání, protože scrapovat do kapes to je  pro klasického letitého scrapbookaře zatraceně nový svět a úplně jiná disciplína. Nemám na mysli ani tak, že si člověk musí připravit fotky konkrétních rozměrů (i když tam jsem také skřípala zuby), ale spíš jak vytvářet tu "vatu" čili zaplnit kartičky bez fotek či journalingem. UF, ale baví mě to. Je to něco úplně jiného než vytvářet stránku tak, že se ozdoby tak nějak shlukují kolem fotky, ale je to zajímavá změna. A když jsem nakousla ty fotky, tak je to teda taky zapeklitost...plánovat kterou fotku vytisknout jak velikou, aby šla do té a té kapsy a zbylo jich tolik a tolik prázdných. Obdivuju vás holky, co děláte Project Life! Laik (jako já) by řekl, že je to "jen" plnění kapes, ale chyba lávky - ona je to hotová logistika! Jak mám navíc hodně fotek (jak to z dovolených bývá), tak jsem sahala především pro různých Insta Pocket kapsách, kterou nejsou běžnou součástí Sn@p alba, ale kupují se zvlášť.
Takže tu je první dvoustrana (omluvte případné odlesky, nejsem zvyklá fotit výtvor v kapsách..):
Journaling dělám prozatím takto jednotně: vytisknout, podlepit jednobarevnou čtvrtkou, obšít a napdis kombinací Lawn Fawn Milo abecedy (miluju, miluju, miluju!) a October afternoon samolepek + opět šití přes. Další šití je i na kartičce s nápisem Hello Photos. Kulaté razítko family fun a enamelku jsem lepila přímo na kapsu. Obecně mám totiž nejvíc problém s tím, že v kapsách je stránka jaksi rozparcelovaná a jednotlivá okénka spolu nekomunikují, jestli mi rozumíte. Já jsem právě zvyklá pracovat shlukově, takže plánuju občas takhle dát ozdoby přímo na kapsy tak, že bude trochu přečuhovat k sousedům..
Fotka vpravo s enamelkou je opět lepená přímo na folii.
Z Amsterdamu jsem měla víc fotek než se vešlo na dvoustranu. Ořízla jsem si tedy část kapsy s 3*4 okýnky (jsou to dvoupalcové čtverečky..ťuťu:-)), takže zbyl jen úzky pásek. Určitě využiji nějak i zbytek co nemá dírky.
Taky zůstala kapsička uprostřed schválně prázdná, takže bude průhled na další dvoustranu. Do středu jsem přímo na kapsu jen nalepila kolečko s naembosovaným razítkem (z druhé strany na stejné místo pak dám jiné). Levá dolní kapsička je opět inspirací Čapkovou knížkou. Totiž obrázek domečků, kterým jsem se inspirovala pro svůj titulkový linoryt (zde), má v originále ještě odraz ve vodě, čili kanálu, kterým se ve městech říká gracht. A ta kartička je takovou rekonstrukcí této kresby s použitím výseků.
 
Několik detailů na závěr:
Zítra jsem tu s ukázkou pár skromných rychlopřáníček.
Hezký zbytek dne a veliký dík, že sem chodíte!
Janča

8 komentářů:

  1. Jani, neverim, ze jsi poprve skladala veci do kapes, pac to mas opravdu paradni! no vidis, uz jen maly krucek k PL :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, přísahám na holý pupek:-) Ale docela jsem to "proseděla", pač jsem vždycky nastrkala fotky, pak kartičku z journalingem a pak úplný okno, co dál. Čím to jako mám zaplnit, kór je-li takových kapes víc, aby se to netlouklo? Kdybych dělala PL, tak jsem teď někde sotva na jaře:-D Jsem každopádně moc ráda, že se líbí!

      Vymazat
  2. Je to moc pekne! A na fotkach urcite neni Amsterdam - to neni mozne! Tolik slunce Muze byt v Africe, ne v Amsterdamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky! To já takhle zjara zažila Holandsko vždycky se sluníčkem:-)

      Vymazat
  3. MOc hezké! Těším se na pokračování!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji:-) no budu muset napnout síly ve směru přípravy fotek, aby bylo nějaké pokračování...tam to vždycky drhne.

      Vymazat
  4. I já jsem nadšená z tvých pokusů:-), vypadá to naprosto báječně. Ale jak by ne, ty jsi prostě talent od Boha! Pokračuj, těším se :-).

    OdpovědětVymazat