pondělí 28. března 2016

Velikonoční přání


Dnešní příspěvek pro Papero amo nemůže snad být ani jiný než velikonoční. Na ukázku pro vás tedy mám 3 velikonoční přáníčka.

K tvorbě přáníček zasedám jen občas, většinou totiž nevím čeho se chytnout. Tentokrát to šlo ale úplně samo a tvoření jsem si užila. Ta velikonoční se totiž dají hezky dělat v mých oblíbených scrap barvách – zelené, modré a žluté – a skvěle mi k nim sekundovala velikonoční razítka Papero amo.
Na první přání jsem použila netradiční vtipné razítko Velikokokonoce:-)
Okolo ústředního motivu razítka jsem razítkovala opakovaně motiv větvičky. Použila jsem 3 různé odstíny zelené: kromě Memento inkoustů i jeden Distress (Peeled paint), který jsem trochu rozmyla pro efekt mokrým štětcem. Pár detailů z razítka jsem dobarvila vodovkami.
Na další dvě přáníčka jsem využila razítko Veselé velikonoce. Obě slova jsou v razítku oddělené, takže je můžete snadno použít buď za sebou na jednom řádku, nad sebou, či jakkoli jinak odděleně.
Krásný podkladový papír je od October afternoon.
Na poslední přání jsem použila papír z únorového Creative kitu.
Se zpožděním přeji veselé Veliko-ko-ko-noce všem, milému PA i mým kolegyňkám! Doufám, že jste si dnešek užili:-)
J.

čtvrtek 24. března 2016

Stránka z únorového PA Creative kitu



Ahoj!
trochu mi to tu leží ladem, nemyslíte? Pár měsíců jsem teď byla v útlumu, takže jsem nezvládala víc než články pro naše milé Papero amo a i ty jsem pak už zapomínala dávat i sem. Je čas to napravit. Takže dnes jeden starší postup na stránku s únorovým kitem PA
Jasným papírovým favoritem kitu pro mě byla čtvrtka rozdělená na trojúhelníky (nejen pro mě, soudě podle stránek kolegyň:-), takže jsem měla jasno, že tu jako podklad na stránku určitě použiju. ALE! Chtěla jsem trochu rozbít její symetrii a rozhodla se jí vycentrovat (ehm, rozumíme si? prostě aby střet trojúhelníků nebyl ve středu), což mi kompozičně víc lahodí. Já dělám stránky 8,5*11 palců, takže by nebyl problém si vystřihnout tento rozměr šejdrem, ale ukážeme si, že v jednou směru lze čtvrtku vycentrovat i pro 12*12 stránku.
Napřed jsem si nanečisto seskládala stránku (což vám paradoxně ukážu až nakonec), abych si vybrala jaký výsek čtvrtky se mi líbí:
Tužkou jsem si naznačila, kde budu z čtvrtky vyřezávat:
Po vyříznutí jsem vystřihla ještě bílou část čtvrtky a nalepila kousky oboustranky (dál od kraje neb jsem měla v úmyslu ještě šít). Chybějící díru jsem hodlala zaplnit opět bílou čtvrtkou na kterou jsem si vytiskla journaling a hlavně tím získám zpět rozměr 8,5*11:
A takto už vypadá zkompletovaný podklad, slepený a sešitý na stroji:
Poté jsem si v horní třetině zkoušela nejvhodnější pozici fotek, které jsem si vytiskla na pásku. Vypodložila jsem je kouskem další čtvrtky z kitu:
A teď přichází moje oblíbená část. Jde se zdobit! Opět se mi hodila čtvrtka s kartičkama (používala jsem ji dost i na své první stránce z kitu: http://www.paperoamo.blogspot.cz/2016/02/creative-kit-projekty.html). Napřed jsem si nadělala pár výseků:
Střihla jsem si i do kartiček. Romantický citát by u mé drahé polovičky neprošel, ale to vůbec nevadíí! Jak uvidíte i u další kartičky, dají se použít i jinak než původně zamýšleno. No ale zpět k té první, té jsem dala trochu zabrat. Vyzobala jsem si z ní jen slova dokonalý, dokonalý (ale trochu jsem se u řezání ukvapila a jedna čárka nad A mi utekla, tak jsem ji pak dolepovala, jajaj..):
A takhle dopadl první shluk ozdob:
V dalším koutě se mi zase báječně hodil propisot z lednového kitu a hvězdičky z aktuálního. Nápis „dokonalý“ jsem prošila:
A cože je vlastně v mém podání „dokonalý“, o čem stránka je? Z naší cesty po Holandsku! Takže se přesuneme k nadpisu ve spodní části. Stránka už byla barevná dost, tak jsem zvolila černá písmenka. Samolepící písmenka jsem zvyklá si napřed vyskládat na voskový papír od oboustranky. Jednak tak dobře vidím jak bude nápis ve výsledku dlouhý, druhak si sním můžu posouvat po stránce než nápis definitivně nalepím (dělávám to i s jinýma samolepkama než jen písmenkama). Pozor na voskovaném papíře písmenka fakt prakticky nedrží, takže je to celé jako živé, ale jako pomůcka se to někdy hodí:-)
Tady už písmenka sedí na místě (opět jsem se po nich projela šicím strojem):
Vedle přišla na řadu kartička „moje láska“, dřevěná ozdůbka opět z lednového kitu, washi páska, výsek letadla a trocha razítkování:
Hotovóóó:
A na závěr ještě fotka, kterou jsem ve skutečnosti měla začít, neb takto vypadá můj kreativní proces. Já si totiž obvykle stránku poskládám nanečisto, vyfotím na telefon abych byla schopná ji zas dát dohromady (často ale něco pak trochu změním) a pak jdu na „montáž“:
A co vy a kit? Mě moc bavilo, že se dal krásně využít i jinak než na únorově valentýnské stránky! A taky mě překvapilo jak pěkně se mi kombinoval s prvkama z předchozího.

Mějte se moc krásně a děkuji pokud se sem přeci jen někdo vrací:-)

Janča